Buradasın
Köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktaları şunlardır:
- Taze Kahve: Mümkünse taze çekilmiş kahve kullanın 24.
- Soğuk Su: Suyun soğuk veya oda sıcaklığında olması, kahvenin daha fazla köpürmesini sağlar 34.
- Karıştırmamak: Kahveyi cezvede karıştırmadan pişirmek gerekir 13.
- Kısık Ateş: Kahvenin kısık ateşte ağır ağır pişirilmesi, köpüğün oluşumunu artırır 34.
- Köpüğü İlk Fincana Almak: Kahve piştiğinde üzerindeki köpük kabarıp göz gibi olduğunda, hemen ocaktan alıp köpüğü ilk fincana pay edin 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: