Buradasın
Köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktaları şunlardır:
- Taze kahve kullanımı: Mümkünse yakın tarihte kavrulmuş ve öğütülmüş kahve tercih edilmelidir 12.
- Cezve malzemesi: Bakır cezveler, çelik cezvelere göre daha iyi sonuç verir 12.
- Su sıcaklığı: Soğuk içme suyu kullanılmalıdır 14.
- Karıştırma: Kahveyi ocağa almadan önce iyice karıştırmak gerekir, pişirme sırasında karıştırmaktan kaçınılmalıdır 145.
- Ateş ayarı: Kahve kısık ateşte pişirilmelidir 145.
- Köpük paylaşımı: İlk köpükler alındıktan sonra kahve tekrar ocağa konulup yeni köpükler oluşana kadar beklenmeli, ardından fincanlara paylaştırılmalıdır 45.
- Fincan doldurma: Kahve, fincanın yanından yavaşça dökülmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: