Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk Gıda Kodeksi Balık Tebliği, balın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, depolanması, nakledilmesi ve piyasaya arz edilmesi aşamalarında taşıması gereken özellikleri belirleyen bir yönetmeliktir 24.
Bu tebliğ kapsamında yer alan bazı hükümler şunlardır:
- Katkı maddeleri: Bala hiçbir katkı maddesi katılamaz 24.
- Aroma vericiler: Bala aroma verici ve aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenleri eklenemez 24.
- Yabancı maddeler: Balın, doğal bileşiminde bulunmayan organik ve inorganik maddelerden ari olması gerekir 4.
- Etiketleme: Etikette balın kaynağı, rengi ve diğer özellikleri belirli kriterlere uygun olarak yer almalıdır 4.
Tebliğ, 19 Şubat 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: