Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk Gıda Kodeksi Balık Tebliği, balık ve balık ürünlerinin üretimi, hazırlanması, işlenmesi, depolanması, nakledilmesi ve piyasaya arz edilmesi aşamalarında taşıması gereken özellikleri belirler 24.
Bu tebliğ, aşağıdaki konuları kapsar:
- İşlenmemiş balık ve su ürünleri 2. Temizlenmiş, iç organsız, başsız, fileto kesilmiş, soyulmuş, parçalara kesilmiş vb. soğutulmuş, dondurulmuş veya derin dondurulmuş ürünleri içerir 2.
- İşlenmiş balık ve su ürünleri 2. Tütsülenmiş, fermente edilmiş, kurutulmuş, ısıl işlem görmüş ve/veya tuzlanmış ürünleri kapsar 2.
- Balık yumurtası 2. Yıkanmış, tuzlanmış ve olgunlaşmasına izin verilmiş ürünleri içerir 2.
Türk Gıda Kodeksi Balık Tebliği, 11/6/2010 tarihli ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na dayanılarak hazırlanmıştır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: