Tam yağlı peynirler arasında şunlar bulunmaktadır: 1. Mozzarella Peyniri: İnek veya manda sütünden yapılan, yüksek nem içeriğine sahip yumuşak bir peynirdir. 2. Mavi Küflü Peynir: İnek, keçi ve koyun sütü karışımından yapılan, mavi veya gri damarları olan bir peynirdir. 3. Süzme Peynir: İnek sütünün gevşek kısımlarından elde edilen, protein oranı yüksek bir peynir çeşididir. 4. Parmesan Peyniri: Çiğ, pastörize edilmemiş inek sütünden yapılan, kalsiyum ve fosfor bakımından zengin bir peynirdir. 5. Ricotta Peyniri: Keçi, koyun, inek ve İtalyan su aygırı sütünün sulu kısımlarından üretilen, kremsi bir yapıya sahip peynirdir. 6. Çedar Peyniri: İnek sütünden üretilen, yarı sert bir peynir çeşididir. 7. İsviçre Peyniri: İnek sütünden yapılan, hafif cevizli bir tada sahip yarı sert peynirdir.