Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tulum peyniri muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Buzdolabında saklama 12. Tulum peyniri, buzdolabının alt rafında veya sebzelik bölümünde saklanmalıdır 12.
- Hava geçirmeyen kaplar 12. Peynir, hava almayan bir kapta veya streç filmle sıkıca sarılarak saklanmalıdır 12.
- Tuzlu su veya salamura 24. Tulum peyniri, tuzlu su veya salamura içinde saklanarak nemli kalması ve lezzetini koruması sağlanabilir 24.
- Porsiyonlara ayırma 2. Peynir uzun süre saklanacaksa, porsiyonlara ayrılarak buzdolabı poşetlerinde veya hava almayan kaplarda dondurucuya konulabilir 2.
- Kokudan koruma 2. Tulum peyniri, diğer gıdaların kokusunu kolayca emebileceği için kokulu gıdalardan uzakta saklanmalıdır 2.
- Serin ortam 4. Tulum peyniri, buzdolabında doğrudan güneş almayan serin bir bölümde muhafaza edilmelidir 4.
- Nem kontrolü 4. Tulum peyniri, fazla nemli ortamlarda hızla bozulabileceği için kuru ve hava sirkülasyonu düşük ortamlarda saklanmalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: