Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trileçe kreması yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı süt 12;
- 1 su bardağı krema 12;
- 3 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 2 yemek kaşığı un 1;
- 1 paket vanilin 12;
- 3 adet yumurta sarısı 1;
- Yarım paket (yaklaşık 50 gram) margarin veya tereyağı 1.
Yapılışı:
- Bir tencereye 2 su bardağı sütü ve 1 su bardağı kremayı ekleyin, orta ateşte ısıtmaya başlayın 1.
- Tencereye 3 yemek kaşığı toz şekeri ve 2 yemek kaşığı unu ilave edin, karışımı sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin 1.
- Ayrı bir kapta 3 adet yumurta sarısını çırpın, yumurtaları ısıttığınız karışıma yavaşça ekleyin ve hızla karıştırmaya devam edin 1.
- Karışıma 1 paket vanilin ve yarım paket margarin veya tereyağını ekleyin, karışım koyulaşmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin 1.
- Kremayı ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumasını bekleyin, soğuduktan sonra buzdolabında en az 1 saat dinlendirin 1.
Trileçe kreması, hazırlandıktan sonra trileçe tatlısının üzerine dökülerek servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: