Trileçe tatlısı üç ana unsurdan oluşur: kek, şerbet ve karamel sos. Malzemeler: 1. Kek için: 5 yumurta, 3/4 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya. 2. Şerbet için: 4 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı toz şeker, 1 kutu (200 ml) krema. 3. Karamel sos için: 3 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı tereyağı, 200 ml krema. Hazırlanışı: 1. Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırın, beyazları çırpıp toz şekeri ekleyin. 2. Sarıları ekleyip karışana kadar çırpın, kalan malzemeleri ekleyip karıştırın. 3. Fırın kabını yağlayıp harcı içine dökün, 180 derecede pişirin. 4. Şerbet malzemelerini sırasıyla tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın. 5. Keki ters çevirip kağıdı sıyırın, üzerine çatalla delikler açın ve sıcak sütlü karışımı gezdirin. 6. Dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.