Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tost yaparken önce hangi malzemenin konulacağı, yapılan tostun çeşidine göre değişiklik gösterebilir.
Bazı tost çeşitlerinde malzemelerin dizilişi şu şekildedir:
- Sucuklu kaşarlı tost 3. İki dilim tost ekmeğinin üzerine iki dilim kaşar peyniri ve dörder dilim sucuk yerleştirilir, ardından üstleri diğer ekmek dilimleriyle kapatılır 3.
- Açık tost 4. Tost için kullanılacak sucuk, kaşar ve çeri domatesler dilimlenir 4. İki adet sandviç ekmeği ortadan ikiye kesilir ve kesilen ekmeklerin üzerine biraz tereyağı sürülür 4. Daha sonra hazırlanan sos, ekmeklerin üzerine yerleştirilir, üzerine kaşar peyniri dilimleri, ardından sucuk dilimleri ve domates dilimleri eklenir 4.
- Ayvalık tostu 4. Ayvalık tost ekmekleri ikiye kesilir ve bir parçasına ketçap ve mayonez sürülür 4. Üzerine sırasıyla jülyen doğranmış sosis ve sucuk eklenir, en üste kaşar peyniri konur ve diğer ekmek parçası kapatılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: