Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Töngül pidenin en belirgin özellikleri şunlardır:
- İç harcı 12. İç harcında Ödemiş tulumu, maydanoz ve kıyma kullanılır 12.
- Pişirme yöntemi 12. Odun fırınında pişirilir ve fırından çıktıktan sonra üzerine zeytinyağı sürülür ve rendelenmiş Ödemiş tulumu eklenir 12.
- Geçmişi 12. 1892 yılında Sadettin Töngül tarafından ilk yapılmıştır 12.
- Yöresellik 12. İzmir'in Ödemiş ilçesine özgüdür 12.
- Coğrafi işaret 45. 6 yıl önce "Töngül pide" olarak tescil ettirilmiştir 45.
Töngül pide, hem açık hem de kapalı şekilde hazırlanabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: