Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tokat sarmasının özellikleri:
- Asma yaprağı: Tokat sarmasında kullanılan asma yaprağı, özellikle Erbaa bölgesinde yetişir ve kendine özgü bir lezzete sahiptir 14. Bu yapraklar, ince, narin ve yumuşaktır; ayrıca doğal bir aroması vardır 14.
- İç harç: Tokat'ın bereketli topraklarında yetişen pirinç, kıyma ve baharatlarla hazırlanan iç harç kullanılır 5.
- Pişirme: Genellikle odun ateşinde, ağır ağır pişirilir 5.
- Çeşitler: Tokat'ta zeytinyağlı sarma, etli sarma, bakla dolması gibi çeşitli sarma türleri bulunur 15.
- Bat: Asma yaprağı veya kıtır ekmekle sunulan, yeşil mercimek, ince bulgur ve domates salçası içeren soğuk bir yemektir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: