Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tokat sarmasının içinde bulunan malzemeler, yapılan tarife göre değişiklik gösterebilir.
Tokat etli sarması için gerekli malzemeler:
- 6 takım salamura asma yaprağı 1;
- 500 gram kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık) 1;
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası 1;
- yarım çay bardağı riviera zeytinyağı 1;
- 2 tatlı kaşığı kuru nane 1;
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen 1;
- 1,5 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 1;
- 1 çay bardağı ince bulgur 1.
Tokat sarması (yaprak sarması) için gerekli malzemeler:
- 500 gram taze asma yaprağı 3;
- 1,5 su bardağı pirinç 3;
- 2 adet soğan 3;
- yarım su bardağı zeytinyağı 3;
- yarım tatlı kaşığı toz karabiber 3;
- yarım tatlı kaşığı nane 3;
- yarım tatlı kaşığı toz yenibahar 3;
- 1 çay kaşığı toz tarçın 3;
- yarım çay bardağı toz şeker 3;
- yeteri kadar tuz 3.
Baklalı Tokat sarması için gerekli malzemeler:
- 1 kase bakla (orta boy) 4;
- 1 kase ince bulgur 4;
- 3 adet kuru soğan 4;
- 1 demet maydanoz 4;
- 1 demet dereotu 4;
- 2 yemek kaşığı reyhan 4;
- 1 çay kaşığı karabiber 4;
- 1 yemek kaşığı pul biber 4;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 4;
- 3-4 yemek kaşığı salça 4.
Tokat sarması (yaprak sarması) için gerekli sos malzemeleri:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: