• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Tokat kebabı ocağı nasıl olmalı?

    • #Yemekler
    • #Kebap
    • #PişirmeTeknikleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tokat kebabı ocağı, kendine özgü bir yapıya sahip olmalıdır 25:
    1. Fırın Yapısı: Üçgen formunda bir ağız ve iç kısmı kenarlarında ateş yanan derin bir fırın şeklinde olmalıdır 2. Fırın tabanında iki ateş yakma bölümü ve ortada kebabın piştiği bir bölüm bulunmalıdır 2.
    2. Demir Çubuk: Ocağın ortasında, şişlerin dizildiği boydan boya bir demir çubuk yer almalıdır 25.
    3. Ateş Sistemi: Fırında meşe ağacına ait odun ateşi kullanılmalıdır 2. Ateş, ocağın yan taraflarında birer basamak şeklinde yüksekte yer almalıdır 2.
    4. Yağ Toplama Kabı: Fırının altında, pişen kebaptan damlayan yağların toplandığı bir tepsi veya kap bulunmalıdır 23.
    Bu özellikler, Tokat kebabının özel pişirme yöntemi ve lezzetini korumak için gereklidir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. kulturportali.gov.tr
        1
      2. turkiyeturizmansiklopedisi.com
        2
      3. mynet.com
        3
      4. aa.com.tr
        4
      5. kelkitgazetesi.com
        5
    • Tokat Kebapının diğer kebap türlerinden farkı nedir?

    • Tokat kebapının yanında hangi garnitürler servis edilir?

    • Tokat kebabı için hangi et türü kullanılır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Tokat kebabının sırrı nedir?

    Tokat kebabının sırrı, yöreye özgü sebzelerin mevsiminde kullanılması ve pişirme tekniğidir. Pişirme sürecinde dikkat edilen diğer unsurlar şunlardır: Et: Tokat'ın yaylalarında otlatılan kuzuların eti kullanılır. Şiş: En üste kuyruk yağı geçirilerek şişler hazırlanır. Sebzeler: Patlıcan, domates, yeşil biber, patates ve sarımsak özel olarak seçilir. Fırın: Kebabın, ocağın ortasındaki yatay demire şişle asılarak, fırının iki tarafındaki odun ateşinde pişirilmesi. Servis: Pişen et ve sebzeler, özel pişirilmiş pidelerin üzerine konur ve domateslerle süslenerek, fırının altından toplanan yağ ile servis edilir.
    • #Yemek
    • #Kebap
    • #TürkMutfağı
    • #PişirmeTeknikleri
    5 kaynak

    Kebapçılarda hangi ocak kullanılır?

    Kebapçılarda kömürlü ve gazlı ocaklar kullanılır. Kömürlü ocaklar, genellikle paslanmaz çelikten imal edilir ve davlumbazlı modellere sahiptir. Gazlı ocaklar ise endüstriyel tipte olup, inoks çelik malzemeden yapılır.
    • #Gıda
    • #MutfakEkipmanları
    • #Ocaklar
    • #Kebap
    5 kaynak

    Cağ kebap ocağı ile normal kebap ocağı arasındaki fark nedir?

    Cağ kebap ocağı ile normal kebap ocağı arasındaki temel fark, pişirme tekniğidir. Cağ kebap ocağında, yatık bir şiş üzerinde odun ateşi eşliğinde pişirme yapılır ve şişler özel bir düzenekte yatay olarak yerleştirilir. Normal kebap ocaklarında ise genellikle döner şeklinde pişirme yapılır ve et parçaları şişlere sıkıştırılarak pişirilir.
    • #Yemek
    • #Kebap
    • #PişirmeTeknikleri
    5 kaynak

    Tokat kebap ocağı kaç derece?

    Tokat kebabı pişirmek için 220 derece fırın sıcaklığı uygundur.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Fırın
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"m920":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Ftokat-kebabi-ocagi-nasil-olmali-1794907536%3Flr%3D213%26ncrnd%3D45613","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"2847887241754492645","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754492688188485-14419433218865953221-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-97-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"m92w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"m921":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"m92w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"m922":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Tokat kebabı ocağı**, kendine özgü bir yapıya sahip olmalıdır [```2```](https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/tokat-kebabi)[```5```](https://www.kelkitgazetesi.com/tokat-kebabi-tokatin-meshur-lezzeti):\n\n1. **Fırın Yapısı**: Üçgen formunda bir ağız ve iç kısmı kenarlarında ateş yanan derin bir fırın şeklinde olmalıdır [```2```](https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/tokat-kebabi). Fırın tabanında iki ateş yakma bölümü ve ortada kebabın piştiği bir bölüm bulunmalıdır [```2```](https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/tokat-kebabi).\n2. **Demir Çubuk**: Ocağın ortasında, şişlerin dizildiği boydan boya bir demir çubuk yer almalıdır [```2```](https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/tokat-kebabi)[```5```](https://www.kelkitgazetesi.com/tokat-kebabi-tokatin-meshur-lezzeti).\n3. **Ateş Sistemi**: Fırında meşe ağacına ait odun ateşi kullanılmalıdır [```2```](https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/tokat-kebabi). Ateş, ocağın yan taraflarında birer basamak şeklinde yüksekte yer almalıdır [```2```](https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/tokat-kebabi).\n4. **Yağ Toplama Kabı**: Fırının altında, pişen kebaptan damlayan yağların toplandığı bir tepsi veya kap bulunmalıdır [```2```](https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/tokat-kebabi)[```3```](https://www.mynet.com/galeri/tokat-a-turist-ceken-lezzet-tokat-kebabi-1187794-myyemek).\n\nBu özellikler, Tokat kebabının özel pişirme yöntemi ve lezzetini korumak için gereklidir.","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/tokat/neyenir/tokat-kebabi","title":"TOKAT KEBABI | Kültür Portalı","shownUrl":"https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/tokat/neyenir/tokat-kebabi"},{"sourceId":2,"url":"https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/tokat-kebabi","title":"Tokat Kebabı","shownUrl":"https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/tokat-kebabi"},{"sourceId":3,"url":"https://www.mynet.com/galeri/tokat-a-turist-ceken-lezzet-tokat-kebabi-1187794-myyemek","title":"Tokat'a Turist Çeken Lezzet: Tokat Kebabı - Keşfet","shownUrl":"https://www.mynet.com/galeri/tokat-a-turist-ceken-lezzet-tokat-kebabi-1187794-myyemek"},{"sourceId":4,"url":"https://www.aa.com.tr/tr/kultur/tokatta-yetistirilen-kuzularin-eti-ile-sebzelerin-bulustugu-lezzet-tokat-kebabi/3571173","title":"Anadolu Ajansı: Tokat'ta Yetiştirilen Kuzuların Eti ile...","shownUrl":"https://www.aa.com.tr/tr/kultur/tokatta-yetistirilen-kuzularin-eti-ile-sebzelerin-bulustugu-lezzet-tokat-kebabi/3571173"},{"sourceId":5,"url":"https://www.kelkitgazetesi.com/tokat-kebabi-tokatin-meshur-lezzeti","title":"Tokat Kebabı: Tokat'ın Meşhur Lezzeti","shownUrl":"https://www.kelkitgazetesi.com/tokat-kebabi-tokatin-meshur-lezzeti"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Tokat kebabı ocağı nasıl olmalı?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemekler","text":"#Yemekler"},{"href":"/yacevap/t/kebap","text":"#Kebap"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeteknikleri","text":"#PişirmeTeknikleri"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Tokat Kebapının diğer kebap türlerinden farkı nedir?","url":"/search?text=Tokat+kebab%C4%B1+ile+di%C4%9Fer+kebap+t%C3%BCrleri+aras%C4%B1ndaki+farklar&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Tokat kebapının yanında hangi garnitürler servis edilir?","url":"/search?text=Tokat+kebab%C4%B1+ile+hangi+garnit%C3%BCrler+yenir%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Tokat kebabı için hangi et türü kullanılır?","url":"/search?text=Tokat+kebab%C4%B1+i%C3%A7in+et+t%C3%BCr%C3%BC&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Tokat+kebab%C4%B1+oca%C4%9F%C4%B1+nas%C4%B1l+olmal%C4%B1%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"2847887241754492645","reqid":"1754492688188485-14419433218865953221-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-97-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754492688188485-14419433218865953221-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-97-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"m92w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"m923":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aa.com.tr/tr/kultur/sebze-ve-etin-lezzet-bulusmasi-tokat-kebabi/2907003?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ogunhaber.com/kultur-sanat/tescilli-lezzet-tokat-kebabi-2460306h.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Tokat_kebab%C4%B1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/tokat-kebabi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sefabdullahusta.com/recipe/tokatin-meshur-lezzeti-tokat-kebabi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/tokat-kebabinin-sirri-nedir-883931858","header":"Tokat kebabının sırrı nedir?","teaser":"Tokat kebabının sırrı, yöreye özgü sebzelerin mevsiminde kullanılması ve pişirme tekniğidir. Pişirme sürecinde dikkat edilen diğer unsurlar şunlardır: Et: Tokat'ın yaylalarında otlatılan kuzuların eti kullanılır. Şiş: En üste kuyruk yağı geçirilerek şişler hazırlanır. Sebzeler: Patlıcan, domates, yeşil biber, patates ve sarımsak özel olarak seçilir. Fırın: Kebabın, ocağın ortasındaki yatay demire şişle asılarak, fırının iki tarafındaki odun ateşinde pişirilmesi. Servis: Pişen et ve sebzeler, özel pişirilmiş pidelerin üzerine konur ve domateslerle süslenerek, fırının altından toplanan yağ ile servis edilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/kebap","text":"#Kebap"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeteknikleri","text":"#PişirmeTeknikleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mutfakmerkezi.com/urunler/kebap-ocagi-komurlu-kebap-ocagi-fiyatlari-kofteci-ocagi-imalati-balik-et-tavuk-pisirme-mangali-ocagi-detail?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ayranlikmakinesi.com/alisveris/kebapci-ocagi-komurlu-paslanmaz-kebap-ocagi-krom-celik-kebapci-ocaklari-imalati-detail?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.emutser.com/satis/kebap-ocagi-komurlu-kebap-ocagi-fiyatlari-kofteci-ocagi-imalati-balik-et-tavuk-pisirme-mangali-ocagi-detail?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gidadilimlememakinesi.com/urunlerimiz/endustriyel-mutfak-ekipmanlari/endustriyel-pisiriciler/lokanta-ocaklari/gazli-iskender-ocagi-detail?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemekpisirmetenceresi.com/magaza/gazli-iskender-ocagi-detail?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kebapcilarda-hangi-ocak-kullanilir-4241926359","header":"Kebapçılarda hangi ocak kullanılır?","teaser":"Kebapçılarda kömürlü ve gazlı ocaklar kullanılır. Kömürlü ocaklar, genellikle paslanmaz çelikten imal edilir ve davlumbazlı modellere sahiptir. Gazlı ocaklar ise endüstriyel tipte olup, inoks çelik malzemeden yapılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/mutfakekipmanlari","text":"#MutfakEkipmanları"},{"href":"/yacevap/t/ocaklar","text":"#Ocaklar"},{"href":"/yacevap/t/kebap","text":"#Kebap"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nedirvenedemek.com.tr/nedir/cag-kebabi-farki-nedir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kadayifcimuammerusta.com.tr/cag-kebabi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://dizaynup.com.tr/cag-kebap-farki-ne/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Ca%C4%9F_kebab%C4%B1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/doner-ve-cag-kebab-arasndaki-fark-nedir?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/cag-kebap-ocagi-ile-normal-kebap-ocagi-arasindaki-fark-nedir-2367181822","header":"Cağ kebap ocağı ile normal kebap ocağı arasındaki fark nedir?","teaser":"Cağ kebap ocağı ile normal kebap ocağı arasındaki temel fark, pişirme tekniğidir. Cağ kebap ocağında, yatık bir şiş üzerinde odun ateşi eşliğinde pişirme yapılır ve şişler özel bir düzenekte yatay olarak yerleştirilir. Normal kebap ocaklarında ise genellikle döner şeklinde pişirme yapılır ve et parçaları şişlere sıkıştırılarak pişirilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/kebap","text":"#Kebap"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeteknikleri","text":"#PişirmeTeknikleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/tokat-kebabi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/tokat-kebabi-5257540/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hursozgazetesi.com/tokat-kebabi-nasil-yapilir-tarifi-nedir-puf-noktalari-nedir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/tokat-kebab-nasl-dizilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/tokat-kebabi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/tokat-kebap-ocagi-kac-derece-2341963122","header":"Tokat kebap ocağı kaç derece?","teaser":"Tokat kebabı pişirmek için 220 derece fırın sıcaklığı uygundur.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/firin","text":"#Fırın"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"m92w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"m924":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"m92w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"m925":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"m92w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}