Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Fırın Yapısı: Üçgen formunda bir ağız ve iç kısmı kenarlarında ateş yanan derin bir fırın şeklinde olmalıdır 2. Fırın tabanında iki ateş yakma bölümü ve ortada kebabın piştiği bir bölüm bulunmalıdır 2.
- Demir Çubuk: Ocağın ortasında, şişlerin dizildiği boydan boya bir demir çubuk yer almalıdır 25.
- Ateş Sistemi: Fırında meşe ağacına ait odun ateşi kullanılmalıdır 2. Ateş, ocağın yan taraflarında birer basamak şeklinde yüksekte yer almalıdır 2.
- Yağ Toplama Kabı: Fırının altında, pişen kebaptan damlayan yağların toplandığı bir tepsi veya kap bulunmalıdır 23.
Bu özellikler, Tokat kebabının özel pişirme yöntemi ve lezzetini korumak için gereklidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: