Tokat kebabı ocağı, özel olarak tasarlanmış olup 6 kısımdan oluşur: 1. Ateşlik. 2. Baca. 3. Şiş asma metal mili (bel demiri). 4. Tava. 5. Yağdanlık. 6. Kebap çıkarma şişi. Özellikleri: Ateşlik kısmı, ateş tuğlası ile yapılmıştır. Tava ve yağdanlık, ocak boyunca uzanan ve öne doğru eğimli, dikdörtgen, uzun bir yapıdadır. Şişlerin asıldığı yatay metal mil, ocak boyunca uzanır ve her iki tarafında ateşin yakıldığı bölmeler bulunur. Ocağın en alt kısmında, yine ocak boyunca uzanan ve öne doğru eğimli bir tava vardır. Tokat kebabı, bu özel ocakta, şişlerin orta kısımdaki metal mile dik olarak takılması ve yan kısımlarda yanan ateş ile köz arasında pişirilmesiyle hazırlanır.