Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tirit eti pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Etlerin hazırlanması: Düdüklü tencereye etler alınıp kavrulur, kapağı kapatılıp etler didik didik oluncaya kadar pişirilir 1.
- Et suyunun hazırlanması: Kuzu ya da dana eti kullanılarak, kemikli et tencereye alınıp üzerini geçecek kadar su, tuz, karabiber ve isteğe göre defne yaprağı veya soğan eklenerek uzun süre kısık ateşte kaynatılır 1.
- Ekmeklerin hazırlanması: Pideler veya bayat ekmekler küp küp kesilir 1.
- Servis: Servis tabağına alınan ekmeklerin üzerine et suyu gezdirilip ekmekler ıslatılır, ardından çırpılmış yoğurt eklenir 1. Etler yoğurdun üzerine eklenir ve en son yağda kızdırılan pul biber gezdirilip maydanozla süslenerek servis edilir 1.
Ayrıca, Urfa usulü tirit yapımında, et suyuna safran eklenmekte ve lavaş ekmekleri mantı gibi kare şeklinde doğranarak kullanılmaktadır 2.
Tirit yapımı için kullanılan malzemeler ve pişirme yöntemleri, yörelere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: