Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tirit çorbasının içine konan malzemeler, tiritin yapıldığı yöreye göre değişiklik gösterebilir.
Bazı tirit çeşitlerinde kullanılan malzemeler:
- Kütahya tiriti: Fırında kızartılmış yufka, haşlanmış ve didiklenmiş tavuk, bol sarımsak, tuz 1.
- Şanlıurfa tiriti: Lavaş ekmeği, 1 yaşını doldurmamış kuzu eti, kemik suyu, sarımsaklı yoğurt, yeşil biber, limon 4.
- Zonguldak tiriti: Kuru yufka, kıyma veya et, ince kıyılmış soğan, domates salçası, ayçiçek yağı, tuz, karabiber 5.
Ayrıca, tiritin üzerine genellikle sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı pul biberli sos dökülür 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: