Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evet, et haşlama ile tirit yapılabilir. Tirit, genellikle bayat ekmeklerin değerlendirilmesiyle yapılan, et suyu ve haşlanmış et ile zenginleştirilen bir yemek türüdür 24.
Örnek bir tirit tarifi:
- Etin haşlanması: Düdüklü tencerede gerdan ve kuşbaşı et, üzerini geçecek kadar suda iyice haşlanır 2.
- Etlerin hazırlanması: Haşlanmış etler didiklenip karabiber, tuz ve zerdeçal ile yeniden et suyuna ilave edilir ve 5-10 dakika daha kaynatılır 2.
- Servis: Lavaşlar küçük parçalara ayrılıp tabaklara konur, üzerine et suyu ve et parçaları eklenir 2. Ezilmiş sarımsakla karıştırılmış yoğurt ilave edilir 24.
Tirit tarifi, bölgelere göre ufak farklar gösterebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: