Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tiramisu tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- Krema için: 600 ml süt, 200 gram mascarpone peyniri veya labne, 1 kutu krema (200 ml), 10 gr mısır nişastası, 20 gr un, 40 gr toz şeker, 2 yumurta sarısı 1.
- Kedidili için: 20 adet kedidili bisküvisi, 2 yemek kaşığı granül kahve, 1 su bardağı sıcak su 12.
- Üzeri için: 4 yemek kaşığı kakao 1.
Yapılışı:
- Derin bir tencereye yumurta sarılarını, 40 gr toz şekeri, nişastayı, sütü ve elediğiniz unu ilave ederek ocağa alın 1.
- Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin 1.
- Karışım koyulaşmaya başladığında ocağı kapatın ve kremayı da karışımın içine ilave edin 1.
- Tüm malzemeleri mikserle bir tur çırpın, daha sonra mascarpone/labne peynirini de ekleyin ve çırpmayı sürdürün 1.
- Hazırladığınız krema oda sıcaklığına geldiğinde üzerini bir streç filmle kapatın ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın 1.
- Granül kahveyi sıcak suda erittikten sonra kedidili bisküvilerini kahve ve su karışımında ıslatın 1.
- Islanan bisküvileri kare şeklindeki bir borcama sırayla dizin 1.
- Soğuyan kremayı buzdolabından çıkarın ve bir kez daha çırptıktan sonra kremanın yarısını kedidili bisküvilerin üzerine dökün 1.
- Kremanın üstüne bir kat daha ıslatılmış kedidili bisküvisi dizin ve kalan kremayı da onların üstüne dökün 1.
- Bir spatula yardımıyla son kat kremanın üzerini mümkün olduğunca düz ve pürüzsüz hale getirin 1.
- Kremanın üzerine elediğiniz kakaodan serpin ve tiramisuyu yaklaşık 2-3 saat boyunca buzdolabında dinlendirin 1.
- Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: