Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tikka Masala Sosu Tarifi:
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı yoğurt 1;
- 1 yemek kaşığı zencefil, rendelenmiş 1;
- 2 yemek kaşığı sarımsak, rendelenmiş 1;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 1;
- 1 tatlı kaşığı kişniş 1;
- 1 tatlı kaşığı garam masala (Hint baharat karışımı) 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 adet büyük soğan, doğranmış 1;
- 1 su bardağı domates püresi 1;
- 1 su bardağı krema 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- Yarım çay kaşığı şeker 1.
Yapılışı:
- Tavukları bir kaba alın ve üzerine yoğurt, zencefil, sarımsak, kimyon, kişniş, garam masala, tuz ve pul biberi ekleyin 1. İyice karıştırın ve tavukları buzdolabında bir saat dinlendirin 1.
- Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun 1.
- Soğanlar pembeleştikten sonra domates püresini ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin 1.
- Kremayı ve baharatları (garam masala ve şeker) ekleyin, sosun kıvamı koyulaşana kadar pişirin 1.
- Marine edilmiş tavukları sosun içine ekleyin ve tavuklar pişene kadar karıştırarak pişirin 1.
Tikka Sosu Tarifi:
Malzemeler:
- 250 gr soğan 5;
- 100 gr domates 5;
- 50 gr domates püresi 5;
- 50 gr süzme yoğurt 5;
- 5 gr toz kırmızı biber 5;
- 50 gr toz kişniş 5;
- 5 gr kimyon tohumu 5;
- 20 gr zencefil 5;
- 20 gr sarımsak ezmesi 5;
- 100 ml sıvı yağ 5;
- Tuz 5.
Yapılışı:
- Tane kimyon ve soğanı bir tavada pembeleşinceye kadar kavurun 5.
- Zencefil ve sarımsağı ekleyip 5 dakika daha soteleyin 5.
Tikka ve mas
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: