Tikka masala yapımı için gerekli malzemeler: 500 gram tavuk göğsü; 2 adet soğan; 3 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı yoğurt; 1/2 su bardağı krema; 1/2 su bardağı süt; 1/2 çay kaşığı tarçın; 1/2 çay kaşığı zerdeçal; 1/2 çay kaşığı kimyon; 1/2 çay kaşığı kişniş; 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber; 1/2 çay kaşığı karabiber; Tuz. Yapılışı: 1. Tavuk göğsünü küp küp doğrayın. 2. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. 3. Bir kasede tavuk, soğan, sarımsak, yoğurt, krema, süt, tarçın, zerdeçal, kimyon, kişniş, kırmızı pul biber ve karabiberi karıştırın. 4. Tavukları bu karışıma alın ve buzdolabında en az 30 dakika bekletin. 5. Bir tavada yağı kızdırın. 6. Kızaran tavukları bir tencereye alın. 7. Sos kaynayınca kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. 8. Piştikten sonra servis edin.