Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Terbiyeli tavuk yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Fırında Terbiyeli Tavuk Tarifi:
- Malzemeler: 3 adet tavuk pirzola, yarım çay bardağı sıvıyağ, 3 diş sarımsak, 1 patates, tuz, pulbiber, karabiber, kekik 1.
- Hazırlanışı:
- Tavuk pirzolaları iyice yıkayın ve tuz, pulbiber, karabiber ve kekiğe bulayıp buzdolabında 1-2 saat bekletin 1.
- Patatesi dilimleyin ve sıvıyağ ile yağlayın 1.
- Tavukları ve patatesi fırın kabına alın ve 200 derecede 20-25 dakika pişirin 1.
- Arzuya göre yanında şehriyeli pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz 1.
- Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi:
- Malzemeler: 3 adet kemikli kalça tavuk but, 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 su bardağı tavuk suyu, 4 su bardağı su, yarım su bardağı arpa şehriye, tuz, karabiber, terbiye için 1 adet yumurta sarısı, yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı buğday nişastası 2.
- Hazırlanışı:
- Tavukları haşlayın ve süzün 2.
- Tereyağını eritip tavuk suyunu ve suyu ekleyin, kaynamaya bırakın 2.
- Haşlanmış tavukları didikleyin 2.
- Arpa şehriye, tuz ve tiftiklenmiş tavukları tencereye ekleyip kaynamaya bırakın 2.
- Bir kasede terbiye malzemelerini karıştırın ve çorbadan aldığınız suyla ılıtıp çorbaya ekleyin 2.
- Bir taşım daha kaynatıp piştikten sonra altını kapatın ve sıcak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: