Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuğun çıtır olması için şu adımları izlemek gerekir:
- Tavuğu oda sıcaklığına getirin 12. Soğuk tavuk, yağın ısı oranını düşürür ve tavuğun kuru olmasına neden olur 2.
- Tavuğu tuzlayın 2. Bu, tavuğun daha çıtır olmasını sağlar 2.
- Marine edin 12. Marinasyon aşaması, tavuklara tat verir, yumuşatır ve daha lezzetli bir şekilde pişmelerini sağlar 1. Bunun için kefir, yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, baharatlar gibi malzemeler kullanılabilir 1.
- Kaplama yapın 1. Çıtırlığını sağlamak için cips, mısır gevreği, galeta unu, kabartma tozu, yumurta gibi malzemelerden yararlanabilirsiniz 1.
- Buzdolabında dinlendirin 1. Kapladıktan sonra tavuğu, pişirme kağıdı serili bir tepsinin üzerinde 15-30 dakika dinlendirin 1.
- Yüksek ısıya dayanan yağlar kullanın 1. Zeytinyağı, yer fıstığı yağı, kanola yağı gibi yağları tercih edin 1.
- Derin ve kalın tabanlı tencereler kullanın 1. Bu, tavuğun eşit şekilde pişmesini sağlar 1.
- Yağın 160-170 derece olmasına özen gösterin 1. Bu sıcaklıkta tavuk, dışı nar gibi kızarmış ve içi pişmiş bir şekilde pişer 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: