Tekirdağ Köfteci İsmail'in köftesinin nasıl yapıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, Tekirdağ köftesi yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 kg yağlı kıyma (dana ve kuzu karışık); 1 orta boy kuru soğan; 2 diş sarımsak; 2 dilim ekmek; 1 kahve fincanı irmik; 1 yumurta; 1 çay kaşığı karbonat; Tuz, karabiber, kimyon, pul biber. Yapılışı: 1. Ekmekleri küçük küçük dilimleyin ve ıslatın. 2. Kıymayı bir kaba alıp baharat ve ekmek dilimlerini ekleyerek 5 dakika yoğurun. 3. Sarımsak ve soğanı rendeledikten sonra kıymanın üzerine ekleyin ve yoğurmaya devam edin. 4. Yumurta, irmik ve karbonatı da ilave ederek 10 dakika yoğurun. 5. Kıymanın yapışmasını önlemek için elinizi hafifçe ıslatabilirsiniz. 6. Kıymalı harç hazır olduğunda iki elinizle havaya kaldırıp hızlıca kabın içerisine atın. 7. Kıymanın üzerini streç film ile kapatın. 8. Dinlenen kıymadan küçük parçalar kopartın ve elinizle uzun ince şekiller verin. 9. Hazırladığınız köfteleri yapışmaz tavada veya ızgarada pişirin. Tekirdağ köftesinin en makbulü yerinde yenisidir, ancak evde de benzer bir lezzeti yakalamak mümkündür.