Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tekirdağ köfte harcı hazırlamak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg yağlı kıyma (dana ve kuzu karışık) 12
- 2 diş sarımsak 12
- 1 kahve fincanı irmik 1
- 1 adet kuru soğan 12
- 2 dilim ekmek 12
- 1 çay kaşığı karbonat 1
- 1 adet yumurta 12
- Karabiber, kimyon, pul biber, tuz 12
Hazırlanışı:
- Ekmekleri küçük küçük dilimleyin ve ıslatın 1.
- Kıymayı bir kabın içerisine alın 1.
- Kıymanın üzerine baharat ve ekmek dilimlerini ekleyerek 5 dakika yoğurun 1.
- Sarımsak ve soğanı rendeledikten sonra kıymanın üzerine ekleyin ve yoğurmaya devam edin 1.
- Daha sonra içine yumurta, irmik ve karbonatı da ilave ederek 10 dakika yoğurun 1.
- Kıymanın yapışmasını önlemek için elinizi hafifçe ıslatabilirsiniz 1.
- Kıymalı harç hazır olduğunda iki elinizle havaya kaldırıp hızlıca kabın içerisine atın 1. Bu işlemi 15-20 kez tekrarlayabilirsiniz 1.
- Kıymanın üzerini streç film ile kapatın ve vaktiniz varsa 1 gece, yoksa yarım saat buzdolabında dinlendirin 12.
- Dinlenen kıymadan küçük parçalar kopartın ve elinizle uzun ince şekiller verin 12.
- Hazırladığınız köfteleri yapışmaz tavada veya ızgarada pişirin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: