Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tekirdağ köftesinin sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Aşırı yağsız et kullanımı 13. Tekirdağ köftesi için dana döş veya az yağlı dana kıyma tercih edilmelidir 3.
- Yetersiz yoğurma 23. Harcın en az 15-20 dakika yoğrulması, malzemelerin iyice özleşmesini sağlar 23.
- Dinlendirme süresinin atlanması 12. Köfte harcının buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirilmesi önerilir 12.
- Fazla bağlayıcı malzeme kullanımı 4. Ekmek kırıntısı veya galeta unu gibi malzemelerin fazla kullanılması sert bir köfte harcına yol açabilir 4.
- Yanlış pişirme yöntemi 13. Köftelerin fazla pişirilmesi, kurumalarına ve sertleşmelerine neden olabilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: