Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tekirdağ köftesinin sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Az Yağlı Kıyma Kullanımı: Köfte yapımında az yağlı kıyma kullanılması, köftenin sert olmasına yol açabilir çünkü yağ, köftenin nemli ve lezzetli olmasını sağlar 1.
- Fazla Ekmek Kırıntısı: Köfte harcına fazla ekmek kırıntısı eklemek, yoğun bir harç oluşturarak sert köftelere neden olabilir 2.
- Uzun Süre Yoğrulma: Harcın çok fazla yoğrulması, et liflerini fazla açarak köftenin sertleşmesine sebep olabilir 1.
- Yanlış Pişirme: Köftenin çok uzun süre veya yüksek sıcaklıkta pişirilmesi de kurumasına ve sertleşmesine yol açabilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: