Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze ve doğal tahin arasındaki farklar şunlardır:
- İçerik: Doğal tahin sadece susamdan oluşur ve katkı maddesi içermez 13. Taze tahin ise bazen ayçiçek yağı, nişasta veya kıvam artırıcılar gibi ek maddeler içerebilir 1.
- Üretim Yöntemi: Doğal tahin, geleneksel taş değirmenlerde üretilir ve bu yöntem susamın özünü bozmadan daha sağlıklı bir ürün elde edilmesini sağlar 13. Taze tahin, yüksek ısıyla çalışan endüstriyel makinelerde de üretilebilir 1.
- Kıvam ve Renk: Doğal tahin hafif akışkan ve homojen bir kıvama sahiptir, rengi açık krem ya da altın sarısı tonlarındadır 13. Taze tahin, aşırı yoğun, topaklı veya jelleşmiş bir görünüme sahip olabilir ve çok koyu renkli olabilir 1.
- Koku: Gerçek tahin taze susam kokar, acı veya yanık kokusu varsa bu ürünün bayat susamla üretildiğini veya fazla kavrulduğunu gösterir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: