Buzluktan çıkan portakal suyunu tüketmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Çözdürme: Buzluktan çıkarılan portakallar 2 saat dışarıda bekletilerek hafifçe çözülmesi sağlanır. 2. Püre haline getirme: Portakallar, içerisine bir limon eklenerek robotta veya rondodan geçirilir. 3. Süzme: Elde edilen püre, süzgeçten geçirilerek kabuk ve tortulardan arındırılır. 4. Sulandırma: Süzülen suya 1,5 litre su eklenerek meyve suyu sulandırılır. 5. Şeker ilavesi: Damak zevkine göre bir su bardağı şeker ilave edilebilir. 6. Soğutma: Hazırlanan portakal suyu buzdolabına kaldırılarak soğuması beklenir. Buzluktan çıkan portakal suyu, taze sıkılmış gibi tüketilebilir.