Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kışlık portakal saklamak için birkaç yöntem:
- Oda sıcaklığında saklama: Serin, kuru ve güneş ışığı almayan bir yerde muhafaza edilebilir 1.
- Buzdolabında saklama: Hava geçirmez bir poşet veya kaba yerleştirilen portakallar, buzdolabında 1-2 hafta saklanabilir 12.
- Dondurma: Dilimlenen portakallar, dondurucu poşetlerde veya hava geçirmez kaplarda buzlukta saklanabilir 13. Dondurulan portakallar, ihtiyaç duyulduğunda smoothie veya dondurma yapımında kullanılabilir 1.
- Derin dondurucuda saklama: Koroplast kilitli poşet kullanılarak portakallar derin dondurucuya yerleştirilebilir 2. Bu yöntemle portakallar 6 aya kadar taze kalabilir 2.
Portakalları saklarken bozulma belirtileri gösterenlerin çıkarılması ve tazeliğini korumak için mümkün olduğunca çabuk tüketilmesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: