Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze çıtır kabak yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 4 adet sakız kabak 2;
- 1 su bardağı un 2;
- 1/2 su bardağı mısır unu 2;
- 2 çay kaşığı tuz 2;
- 300 mililitre maden suyu (soğuk) 2.
Sosu için:
- 1 su bardağı süzme yoğurt 2;
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş) 2;
- 1 adet limon kabuğu rendesi 2;
- 1 avuç doğranmış taze nane 2;
- 1 çimdik tuz 2.
Üzeri için:
- 1 avuç doğranmış dereotu 2.
Yapılışı:
- Kabakları ince dilimler halinde kesin 2.
- Havlu kağıdı tezgaha serin ve kabakları üzerine tek tek yerleştirin 2.
- Kabaklara tuz serpiştirdikten sonra tekrar havlu kağıtla üzerlerini örtün ve 10 dakika kadar fazla sularını çekmesini bekleyin 2.
- Kilitli poşet veya buzdolabı poşetinin içerisine un, mısır unu ve tuzu ekleyip karıştırın 2.
- Kabakları havlu kağıttan ayırıp karışımın bulunduğu poşete aktarın ve un karışımının her yerine bulanmasını sağlayın 2.
- Tavada yağı kızdırın 2.
- Soğuk maden suyunu bir kaseye aktarın 2.
- Una bulanmış kabakları maden suyuna batırıp ardından hemen kızgın yağa atın 2.
- Kabakların birbirine yapışmaması için bir kerede hepsini pişirmek yerine, birkaç partiye bölün 2.
- Renk alıp kızarmaya başladıklarında süzgeç yardımıyla fazla yağını süzdürüp havlu kağıt serili tabağa alın 2.
- Üzerlerine dereotu serpiştirip servis tabağına alın 2.
Sosu için:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: