Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze ayçiçek yağı şu özelliklere sahip olmalıdır:
- Renk ve Koku: Açık sarı renkte olmalı ve neredeyse kokusuz olmalıdır 12.
- Saklama Koşulları: Serin, kuru ve güneş ışığından uzak bir yerde, tercihen buzdolabında değil, oda sıcaklığında saklanmalıdır 13.
- Kap: Hava geçirmeyen kapaklara sahip koyu renkli cam şişelerde muhafaza edilmelidir 34.
- Raf Ömrü: Kapağı açılmadan 12 aya kadar, açıldıktan sonra ise 1-2 ay içinde tüketilmelidir 12.
- Kalite: Kaliteli ayçiçek yağı, E vitamini açısından zengin ve doymuş yağ oranı düşük olmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: