Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu pilav, doğru miktarda ve sağlıklı besinlerle hazırlandığında kilo aldırmayabilir 14. Ancak bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir:
- Porsiyon kontrolü: 1 öğün tavuklu pilav, tek bir öğünde toplanması gereken kalori ihtiyacını karşılar 14.
- Malzeme seçimi: Tavuğun miktarını artırmak veya fazla yağ kullanmak yemeğin kalorisini yükseltebilir 4. Tereyağı ve margarin yerine daha hafif yağlar tercih edilebilir 4.
- Pirincin miktarı: Pirinç bileşenleri bakımından zengindir, bu nedenle ölçülü tüketilmelidir 4.
Tavuklu pilav, dengeli bir öğün olması için yağ oranı düşük hazırlanmalı ve porsiyon miktarı günlük kalori ihtiyacına uygun şekilde ayarlanmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: