Buradasın
Tavuklu patlıcan kebabı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu patlıcan kebabı yapımı için gerekli malzemeler:
- 2 kg yemeklik patlıcan 1;
- Yarım kg tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış) 1;
- 2 çay kaşığı tuz 1;
- Yarım fincan zeytinyağı 1;
- 2 adet orta boy soğan 1;
- 4 adet yeşil biber 1;
- 1 adet domates püresi 1;
- 2 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 1.
Yapılışı:
- Patlıcanları soyup dörde bölün, ardından yemeklik doğrayın 1. Tuzlu suda 15 dakika bekleterek acısını çıkarın 1. Suyunu süzdükten sonra kurulayın 1.
- Tavuk göğüslerini küçük kuşbaşı doğrayın 1. Zeytinyağını tavaya alarak tavukları kavurmaya başlayın 1. Üzerine tuz, pul biber ve karabiber ekleyin 1.
- Ardından doğranmış soğan, biber ve domates püresi ekleyerek kavurun 1. Son olarak domates ve biber salçalarını ekleyerek iyice karıştırın 1.
- Kızarmış patlıcanları bir tencereye veya fırın tepsisine dizin 1. Üzerine hazırladığınız tavuklu harcı dökün 1.
- Ayrı bir kapta domates salçası, biber salçası ve suyu karıştırarak sos hazırlayın 1. Bu sosu yemeğin üzerine gezdirin 1.
- En üste doğranmış domates ve biberleri ekleyerek 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin 1.
Servis önerisi: Tavuklu patlıcan kebabını sıcak olarak pilav veya lavaş ekmeğiyle servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: