Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu mantar sote ile krep yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Krep için: 2 su bardağı un, 3 yumurta, 2 su bardağı süt, birkaç damla sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz 1.
- İç harç için: 1 paket krema (200 ml), 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 250 gram mantar, 2 adet tavuk göğsü, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, rendelenmiş kaşar peyniri 1.
Hazırlanışı:
- Krep hamuru: Büyük bir kap içerisine süt, yumurta, un, tuz ve sıvı yağı koyup mikser ile karıştırın 1.
- Tavada krep: Krep tavası yoksa geniş bir tavayı ısıtın ve üzerine biraz sıvı yağ sürün 1. Hazırlanan hamurdan büyük bir kaşık yardımıyla alıp tavanın içerisine döküp yayın 1. Krepin bir tarafı kızarınca diğer tarafını çevirin ve kızartın 1. Tüm hamur için bu işlemi tekrarlayın 1.
- Tavuklu mantar sote: Geniş bir tava alın, üzerine zeytin yağı koyarak ısıtın 1. Tavukları, soğanı, sarımsağı ve mantarı koyup kavurun 1. Karabiber, tuz ve kekik serpin 1. En son üzerine kremayı ekleyip ocağın altını kısarak birkaç dakika daha pişirin 1.
- Kreplerin içi: Hazırlanan kreplerin her birinin içerisine iç harçtan eşit miktarda koyun ve üzerlerine bolca rendelenmiş kaşar peynir serpin 1. Krepleri ikiye katlayın ve üzerine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi içerisine yerleştirin 1. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin ve kreplerin üzerleri kızarana kadar pişirin 1.
Ayrıca, farklı peynir çeşitleri (cheddar, mozarella gibi) veya acılı baharatlar (pul biber, kırmızı biber) ekleyerek tarifi çeşitlendirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: