• Buradasın

    Tavuklu mantar sote ile krep nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tavuklu mantar sote ile krep yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • Krep için: 2 su bardağı un, 3 yumurta, 2 su bardağı süt, birkaç damla sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz 1.
    • İç harç için: 1 paket krema (200 ml), 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 250 gram mantar, 2 adet tavuk göğsü, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, rendelenmiş kaşar peyniri 1.
    Hazırlanışı:
    1. Krep hamuru: Büyük bir kap içerisine süt, yumurta, un, tuz ve sıvı yağı koyup mikser ile karıştırın 1.
    2. Tavada krep: Krep tavası yoksa geniş bir tavayı ısıtın ve üzerine biraz sıvı yağ sürün 1. Hazırlanan hamurdan büyük bir kaşık yardımıyla alıp tavanın içerisine döküp yayın 1. Krepin bir tarafı kızarınca diğer tarafını çevirin ve kızartın 1. Tüm hamur için bu işlemi tekrarlayın 1.
    3. Tavuklu mantar sote: Geniş bir tava alın, üzerine zeytin yağı koyarak ısıtın 1. Tavukları, soğanı, sarımsağı ve mantarı koyup kavurun 1. Karabiber, tuz ve kekik serpin 1. En son üzerine kremayı ekleyip ocağın altını kısarak birkaç dakika daha pişirin 1.
    4. Kreplerin içi: Hazırlanan kreplerin her birinin içerisine iç harçtan eşit miktarda koyun ve üzerlerine bolca rendelenmiş kaşar peynir serpin 1. Krepleri ikiye katlayın ve üzerine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi içerisine yerleştirin 1. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin ve kreplerin üzerleri kızarana kadar pişirin 1.
    Ayrıca, farklı peynir çeşitleri (cheddar, mozarella gibi) veya acılı baharatlar (pul biber, kırmızı biber) ekleyerek tarifi çeşitlendirebilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Mantar sote için hangi mantar kullanılır?

    Mantar sote için genellikle kültür mantarı kullanılır. Ayrıca, kestane mantarı ve istiridye mantarı da tercih edilebilir. Mantarların taze ve diri olması önerilir.

    Mantar ve tavuk birlikte nasıl pişirilir?

    Mantar ve tavuk birlikte şu şekilde pişirilebilir: Malzemeler: 500 gram tavuk but eti (kuşbaşı doğranmış); 400 gram mantar; 1 adet kuru soğan; 1 adet yeşil biber; 1 adet domates; 1 adet kırmızı biber; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı kekik; 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber. Yapılışı: 1. İyice ısıtılan tavaya yağ alınır ve üzerine tavuk etleri eklenir. 2. Tavuklar suyunu salıp hafifçe çekene kadar ara ara karıştırılarak pişirilir. 3. Pişen tavuk etlerinin üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberler alınır. 4. Daha sonra tavaya mantarlar alınır. 5. Son olarak tencereye doğranmış domates, baharat ve tuz eklenir. 6. Yemek hafifçe suyunu çekene kadar ara ara karıştırılarak pişirmeye devam edilir. 7. Tavuklu mantar sote piştikten sonra sıcak olarak servis edilir. Mantar ve tavuk pişirirken, mantarların kararmaması için doğrandıktan sonra limonlu suda bekletilebilir. Ayrıca, tarifte verilen malzemeler ve pişirme yöntemi, farklı tariflerde değişiklik gösterebilir.

    Mantarlı tavuk sote için hangi mantar kullanılır?

    Mantarlı tavuk sote tariflerinde kültür mantarı kullanılması önerilir.

    Mantar yemeği en güzel nasıl yapılır?

    Mantar yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 800 gram kültür mantarı; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 2 büyük boy kuru soğan; 3 diş sarımsak; 2 yemek kaşığı salça; 1 orta boy domates; 1 tatlı kaşığı tuz; Yarım çay kaşığı karabiber, kekik, kırmızı toz biber, kimyon ve kırmızı pul biber; 1 su bardağı sıcak su. Yapılışı: 1. Mantarlar sirkeli suda bekletildikten sonra havlu peçete ile kurutulur ve küçük parçalara kesilir. 2. Soğanlar ve sarımsaklar minik minik doğranır. 3. Tencereye sıvı yağ ilave edilir ve soğan parçaları kısık ateşte kavrulur. 4. Üzerine domates, salça, tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber, kimyon ve kırmızı pul biber ilave edilir ve kavrulur. 5. Hazır olan karışımın üzerine mantarlar eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur. 6. Tencereye sıcak su ilave edilir ve orta ateşte pişirilir. 7. Mantarlar suyunu salacağı için son dakikalarda tencere kapağı açılarak ocakta iyice pişene kadar kaynatılır. Mantar yemeği tarifine ve farklı mantar yemeği tariflerine yemek.com ve ye-mek.net sitelerinden ulaşılabilir.

    Mantarlı Tavuk yanına ne gider?

    Mantarlı tavuk yemeğinin yanına şu lezzetler yakışabilir: Garnitürlü pilav; Karnabahar graten; Çoban salatası; Portakal dilimlerinde kereviz salatası; Nohutlu pirinç pilavı; Pesto soslu makarna; Kremalı mantarlı spagetti; Marul salatası; Patlıcan ezmesi; Fırında kaşarlı mantar. Ayrıca, yayla çorbası veya tel şehriye çorbası gibi çorbalar da başlangıç olarak tercih edilebilir.

    Krep içine hangi tavuk konur?

    Krep içine tavuk göğsü veya haşlanmış tavuk eti konulabilir.

    Krep ve tavuk nasıl birleştirilir?

    Krep ve tavuk birleşimi için aşağıdaki tarifler kullanılabilir: 1. Krep Bohçasında Tavuk Tarifi: - Malzemeler: 2 tavuk göğsü, 1 orta boy soğan, 2 diş sarımsak, 2 yeşil biber, 2 havuç, 1 tatlı kaşığı salça, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tavuk baharatı, 1 kırmızı biber, 100 gram kaşar peyniri, krep için 3 yumurta, 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1/2 çay kaşığı kabartma tozu, 1,5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz. - Hazırlanışı: Tavukları kavurup iç harcı hazırlayın, krepleri pişirin, kreplerin içine iç harcı koyup bohça şeklinde sarın, yağlanmış borcama ters çevirip yerleştirin, üzerlerine kaşar peyniri koyup 180 derecede pişirin. 2. Tavuklu Krep Tarifi: - Malzemeler: 400 gram kaşar peyniri, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 orta boy kuru soğan, 50 gram zeytinyağı, 1 tavuk göğüs (derili, çiğ), 2 çorba kaşığı bitkisel sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz. - Hazırlanışı: Bir kapta un, tuz ve yumurtaları çırpın, sütü yavaşça ekleyin ve 20 dakika bekletin. Krep tavasını yağlayın ve karışımdan döküp pişirin. Bir tencereye ince doğranmış soğan ve zeytinyağını ekleyip kavurun, kuşbaşı tavuk göğsünü ekleyip tekrar kavurun, tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakın. Fırın kabına kreplerin ortasına iç harcı ekleyip katlayarak yerleştirin, üzerine kaşar peynirini rendeleyin ve 180 derece fırında 30 dakika pişirin.