Krep ve tavuk birleşimi için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Krep Bohçasında Tavuk Tarifi:
- Malzemeler: 2 tavuk göğsü, 1 orta boy soğan, 2 diş sarımsak, 2 yeşil biber, 2 havuç, 1 tatlı kaşığı salça, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tavuk baharatı, 1 kırmızı biber, 100 gram kaşar peyniri, krep için 3 yumurta, 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1/2 çay kaşığı kabartma tozu, 1,5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz 1.
- Hazırlanışı: Tavukları kavurup iç harcı hazırlayın, krepleri pişirin, kreplerin içine iç harcı koyup bohça şeklinde sarın, yağlanmış borcama ters çevirip yerleştirin, üzerlerine kaşar peyniri koyup 180 derecede pişirin 1.
- Tavuklu Krep Tarifi:
- Malzemeler: 400 gram kaşar peyniri, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 orta boy kuru soğan, 50 gram zeytinyağı, 1 tavuk göğüs (derili, çiğ), 2 çorba kaşığı bitkisel sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz 3.
- Hazırlanışı: Bir kapta un, tuz ve yumurtaları çırpın, sütü yavaşça ekleyin ve 20 dakika bekletin. Krep tavasını yağlayın ve karışımdan döküp pişirin. Bir tencereye ince doğranmış soğan ve zeytinyağını ekleyip kavurun, kuşbaşı tavuk göğsünü ekleyip tekrar kavurun, tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakın. Fırın kabına kreplerin ortasına iç harcı ekleyip katlayarak yerleştirin, üzerine kaşar peynirini rendeleyin ve 180 derece fırında 30 dakika pişirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: