Buradasın
Tavuklu keşkeğin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu keşkek yapımında püf noktaları şunlardır:
- Buğdayların hazırlanması: Aşurelik buğdayı bir gece önceden suya koyarak bekletin veya en az 2 saat sıcak su ile ıslatın 3.
- Tavukların haşlanması: Tavukları kemikleriyle birlikte haşlayın, haşlama suyunu kenara ayırın 2.
- Karıştırma: Pişen buğdayların üzerine didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip tahta kaşıkla ezerek karıştırın 23.
- Tereyağı ve baharatlar: Tereyağını ve toz biberi kızdırıp sıcak keşkeğin üzerine gezdirin 1.
- Pişirme süresi: Düdüklü tencerede pişiriyorsanız kısık ateşte pişirmeye özen gösterin, bu sayede keşkeğin dibi yanmaz ve daha lezzetli olur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: