Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Keşkek yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar:
Malzemeler:
- 2 su bardağı buğday (önceden bir gece suda bekletilmiş) 13;
- 500 gram kuzu veya dana eti (kemikli parçalar tercih edilir) 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 büyük soğan 1;
- Tuz, karabiber 1;
- 2 litre su (yaklaşık) 1.
Hazırlanışı:
- Buğdayı bir gece önceden suda bekletin, ertesi gün suyunu süzün ve iyice yıkayın 1.
- Et parçalarını büyük bir tencereye alın, üzerine su ekleyin ve orta ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 1-2 saat pişirin 1.
- Bir tavada tereyağı ve zeytinyağını eritin, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun 1.
- Etler piştikten sonra kemiklerini ayırın ve eti didikleyin 1.
- Didiklenmiş eti, kavrulmuş soğanı ve buğdayı büyük bir tencereye alın, tuz ve karabiber ekleyin 1.
- Tüm malzemeleri tencereye aldıktan sonra kısık ateşte malzemeler iyice özdeşleşene kadar, yaklaşık 3-4 saat sürekli karıştırarak pişirin 1. Gerekirse su ekleyebilirsiniz 1.
- Keşkek pişince, üzerine tereyağı gezdirip sıcak servis yapın 1.
Alternatif bir keşkek tarifi:
- Nohut ile buğdayı 2.5 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın ve eti haşlayın 3.
- Nohut ile buğdayın suyunu süzüp ete ilave edin 3.
- Ayırdığınız suya 4 bardak daha su ilave edin 3.
- Tereyağının yarısına su, karabiber ve tuzu ekleyip buğday lapa oluncaya kadar yaklaşık 75 dakika pişirin 3.
- Etin kemiklerini ayırıp yemeğin üzerine ilave edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: