Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Keşkek yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı aşurelik buğday 13;
- 500 gram kemikli et (kuzu veya tavuk) 3;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 3;
- 5-6 su bardağı su 3;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 3;
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı) 3.
Yapılışı:
- Buğdayın hazırlanması: Buğdayı bir gece önceden suya koyun 35.
- Etin pişirilmesi: Kemikli eti bir tencereye alın, üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip kaynatın 3. Yumuşayana kadar pişirip kemiklerinden ayırın ve küçük parçalara bölün 3.
- Pişirme: Geniş bir tencereye bir gün önceden bekletilip şişmiş olan buğdayları ve yumuşamış etleri ekleyin 3. Sıcak su ve et suyu, tuz ve karabiber ekleyerek pişmeye bırakın 3.
- Karıştırma: Buğdaylar tamamen yumuşayıp etle bütünleşene kadar karıştırarak pişirin 3.
- Servis: Kıvamını aldıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı dökün, isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber ekleyin ve sıcak servis yapın 35.
Keşkek, fırında veya düdüklü tencerede de pişirilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: