Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu iç harcı hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü 24;
- 1 adet soğan 24;
- 2 diş sarımsak 4;
- 1 adet havuç 4;
- 1 adet kırmızı biber 4;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 4;
- 1 çay kaşığı tuz 4;
- 1 çay kaşığı karabiber 4;
- 1 çay kaşığı kimyon 4;
- İsteğe bağlı olarak maydanoz veya dereotu 4.
Hazırlanışı:
- Tavuk göğsü küçük küpler halinde doğranır 4.
- Soğan ve sarımsak ince ince doğranır 4.
- Havuç ve kırmızı biber de küçük parçalara doğranır 4.
- Bir tavada zeytinyağı ısıtılır, önce soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur 4.
- Ardından doğranmış tavuk eklenir ve et beyazlaşana kadar kavrulmaya devam edilir 4.
- Sonrasında doğranmış havuç ve kırmızı biber eklenir, sebzeler yumuşayana kadar pişirilir 4.
- Tuz, karabiber ve kimyon eklenerek karıştırılır 4.
- İsteğe bağlı olarak doğranmış maydanoz veya dereotu eklenebilir 4.
Bu iç harç, börek, pide, dolma gibi birçok yemekte kullanılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: