Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu garnitürlü börek yapımı için gerekli malzemeler:
- 700 gram tavuk göğsü 1;
- 500 gram garnitür 1;
- 4 adet yufka 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
- 1/2 çay kaşığı pul biber 1;
- 1/2 çay kaşığı kekik 1;
- 1/2 çay kaşığı köri 1;
- 1 su bardağı su 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 adet yumurta sarısı 1;
- 1 yemek kaşığı çörek otu 1.
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayıp tavaya alın 1. İyice suyunu çektikten sonra tuzunu, baharatlarını ekleyin ve biraz sıvı yağ ekleyip hafifçe kızartın 1.
- Kızardığından emin olduktan sonra garnitürü ekleyin 1. Altını kapatıp 5-6 dakika soğumasını bekleyin 1.
- Bu sırada yufkaları kesin 1. Yufkaları üçgen olacak şekilde dörde bölün 1.
- Yufkaları ıslatmak için su ve sıvı yağı karıştırın 1.
- Bir üçgeni alıp önce hazırladığınız su-sıvı yağ karışımı ile ıslatın 1. Ardından tavuğu ekleyip geniş kısımdan dar kısıma doğru sarın 1.
- Hepsini bu şekilde sarıp yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye yerleştirin 1.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 1.
- Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede 15-20 dakika pişirin 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: