Buradasın
Tavuklu arpa şehriye çorbası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu arpa şehriye çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 parça tavuk göğsü 1;
- 6 su bardağı su 1;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 çay bardağı arpa şehriye 1;
- 5 su bardağı sıcak tavuk suyu 1;
- 2,5 su bardağı sıcak su 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 tatlı kaşığı nane 1.
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü birkaç parçaya kesip tencereye alın ve üzerine suyu ekleyerek haşlanmaya bırakın 1.
- Haşlanan etleri ayrı bir tabağa alıp soğuduktan sonra didikleyin 1.
- Uygun bir tencereyi ocağa alın, içerisine sıvı yağ ekleyin 1.
- Üzerine salçayı ekleyip orta ateşte salçanın kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun 1.
- Ardından arpa şehriyeyi ekleyerek birkaç tur karıştırın 1.
- Süzgeçten geçirdiğiniz tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyin, kısık ateşte ara ara karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin 1.
- Didiklediğiniz tavuk etlerini, tuz, pul biber ve naneyi ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak ocağı kapatın 1.
- Kaselere paylaştırarak servis edin 1.
Tavuklu arpa şehriye çorbası tarifinin bulunduğu bazı siteler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: