Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk döner pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Tavuk Hazırlığı: Tavuğun derisini ve kemiklerini aldıktan sonra çıkan parçaları ince filetolar şeklinde kesin 1.
- Marinasyon: Tavuk parçalarını derin bir kaseye alın ve 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 2 çay kaşığı kekik, 1 adet rendelenmiş kuru soğan, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1/2 çay bardağı zeytinyağı ve 1/2 adet limonun suyunu ekleyerek harmanlayın 1.
- Pişirme: Tavukları pişireceğiniz tepsiye kat kat dizin, üzerine değecek şekilde streç film serin ve son olarak ağırlık koyup 11-12 saat buzdolabında bekletin 1.
- Fırında Pişirme: Tavuğu pişirmek için fırını 200 dereceye ısıtın ve tavuğun üzerinden ağırlığı ve streci kaldırıp sıcak fırına atın 1. Tavuk kızarıp sert bir hale gelinceye kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin 1.
- Son İşlem: Fırından çıkan tavuğu tepsideyken keskin bir bıçakla ince şekilde dilimleyin ve maşa yardımıyla harmanlayıp tekrar fırına atın 1. Yaklaşık 5-10 dakika sonra tekrar kızaran tavuk parçalarını fırından alıp dilediğiniz gibi servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: