Tavuklu sote yaparken önce tavuk mu yoksa mantar mı eklenmesi gerektiği, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir. Bazı tariflerde önce tavuk eklenir: Yemek.com'daki mantarlı tavuk sote tarifinde, 600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüsleri, suyunu salmaması için yüksek ateşte sotelenir. Nefis Yemek Tarifleri'ndeki tavuklu mantar sote tarifinde, sıvı yağda yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklar az kavrulup, kuşbaşı doğranmış tavuklar eklenir. Bazı tariflerde önce mantar eklenir: YouTube'daki tavuklu mantar sote tarifinde, 3 yemek kaşığı zeytinyağı tavada kızdırılıp, 300 gram doğranmış mantar eklenir. Yemeknet'teki tavuklu mantar sote tarifinde, tencereye önce doğranmış mantarlar eklenir. En doğru yöntem için kullanılan tarifin takip edilmesi önerilir.