Mantar soslu tavuk şnitzel yapmak için gerekli malzemeler: Mantar sos için: 6-7 adet mantar; 1 yemek kaşığı sıvı yağ; Yarım yemek kaşığı tereyağı; 1 küçük yemeklik doğranmış soğan; 1 diş rendelenmiş sarımsak; 200 ml sıvı krema; 1 silme çay kaşığı tuz; Yarım çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı sebze tozu; 1 tatlı kaşığı nişasta; 1 çay bardağı süt ile karışmış 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz. Tavukları marine etmek için: 2 adet tavuk göğsü ince dilimlenmiş; 1 çay bardağı soda; 4-5 damla limon suyu; Yarım çay bardağı süt; Yarım çay kaşığı karabiber; Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber; 1 çay kaşığı köri; 1 tatlı kaşığı tuz. Kaplaması için: 3 adet yumurta; 1 su bardağı un; Yaklaşık 2 su bardağı galeta unu. Yapılışı: 1. Tavukların terbiyesi: Soda, süt, tuz, köri, baharatlar ve limon suyu bir kapta karıştırılır, üzerine tavuklar konulup sosa bulanır ve yarım saat dolapta bekletilir. 2. Mantar sos yapımı: Mantarlar ince dilimlenir, tavada kavrulur. 3. Tavukların kızartılması: Soslanmış tavuk dilimleri önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulanıp kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. 4. Servis: Kızaran tavukların üzerine mantar sos gezdirilir.