Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantar soslu tavuk şnitzel yapmak için gerekli malzemeler:
- Şnitzel için: 4 adet tavuk göğsü, yarım su bardağı un, 1 su bardağı galeta unu, 2 yumurta, tuz, karabiber 12.
- Mantar sos için: 6-7 adet mantar, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım yemek kaşığı tereyağı, 1 küçük soğan, 1 diş sarımsak, 200 ml sıvı krema, 1 silme çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı sebze tozu, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 çay bardağı süt ile karıştırılmış 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz 5.
Hazırlanışı:
- Tavuk göğüslerini inceltip her iki tarafına tuz ve karabiber serpin 1.
- Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın 1.
- Tavukları sırasıyla önce una, sonra yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın 12.
- Kızgın sıvı yağda arkalı önlü altın renginde kızartın 1.
- Mantar sosu için tavaya biraz sıvı yağ alıp ince doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyin, ardından biberler ve mantarı da ilave edip hafif soteledikten sonra bir kaşık un ekleyin 2.
- Unu da yaklaşık bir dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber ve kremayı da ilave edip karıştırın, son olarak renk katsın diye biri iki dal ince kıyılmış maydanoz ekleyin 2.
- Servis yapmadan önce mantar sosunuz koyulaştıysa biraz sütle kıvamını açabilirsiniz 2.
- Kızaran şnitzeli servis tabağına alıp üzerine bolca mantarlı sostan dökerek sunuma geçebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: