Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantar soslu tavuk şnitzel yapmak için gerekli malzemeler:
- Mantar sos için:
- 6-7 adet mantar 1;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- Yarım yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 küçük yemeklik doğranmış soğan 1;
- 1 diş rendelenmiş sarımsak 1;
- 200 ml sıvı krema 1;
- 1 silme çay kaşığı tuz 1;
- Yarım çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı sebze tozu 1;
- 1 tatlı kaşığı nişasta 1;
- 1 çay bardağı süt ile karışmış 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz 1.
- Tavukları marine etmek için:
- Kaplaması için:
Yapılışı:
- Tavukların terbiyesi: Soda, süt, tuz, köri, baharatlar ve limon suyu bir kapta karıştırılır, üzerine tavuklar konulup sosa bulanır ve yarım saat dolapta bekletilir 1.
- Mantar sos yapımı: Mantarlar ince dilimlenir, tavada kavrulur 1. Aynı tavaya tereyağı konulup soğan ve sarımsak eklenip kavrulur 1. Üzerine krema eklenip karıştırılır, tuz, baharatlar ve sebze tozu eklenir 1. Nişastalı süt karışımı eklenip bir iki taşım pişirilir, ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır 1.
- Tavukların kızartılması: Soslanmış tavuk dilimleri önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulanıp kızgın yağda arkalı önlü kızartılır 1.
- Servis: Kızaran tavukların üzerine mantar sos gezdirilir 3. Yanında makarna veya patates kızartması ile servis yapılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: