• Buradasın

    Mantar soslu tavuk şnitzel nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown chicken schnitzel sizzling in a pan, topped with a creamy mushroom sauce, surrounded by fresh parsley and sliced mushrooms on a rustic wooden table in a Turkish kitchen.
    Mantar soslu tavuk şnitzel yapmak için gerekli malzemeler:
    • Mantar sos için:
      • 6-7 adet mantar 1;
      • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
      • Yarım yemek kaşığı tereyağı 1;
      • 1 küçük yemeklik doğranmış soğan 1;
      • 1 diş rendelenmiş sarımsak 1;
      • 200 ml sıvı krema 1;
      • 1 silme çay kaşığı tuz 1;
      • Yarım çay kaşığı karabiber 1;
      • 1 çay kaşığı sebze tozu 1;
      • 1 tatlı kaşığı nişasta 1;
      • 1 çay bardağı süt ile karışmış 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz 1.
    • Tavukları marine etmek için:
      • 2 adet tavuk göğsü ince dilimlenmiş 1;
      • 1 çay bardağı soda 1;
      • 4-5 damla limon suyu 1;
      • Yarım çay bardağı süt 1;
      • Yarım çay kaşığı karabiber 1;
      • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 1;
      • 1 çay kaşığı köri 1;
      • 1 tatlı kaşığı tuz 1.
    • Kaplaması için:
      • 3 adet yumurta 1;
      • 1 su bardağı un 1;
      • Yaklaşık 2 su bardağı galeta unu 1.
    Yapılışı:
    1. Tavukların terbiyesi: Soda, süt, tuz, köri, baharatlar ve limon suyu bir kapta karıştırılır, üzerine tavuklar konulup sosa bulanır ve yarım saat dolapta bekletilir 1.
    2. Mantar sos yapımı: Mantarlar ince dilimlenir, tavada kavrulur 1. Aynı tavaya tereyağı konulup soğan ve sarımsak eklenip kavrulur 1. Üzerine krema eklenip karıştırılır, tuz, baharatlar ve sebze tozu eklenir 1. Nişastalı süt karışımı eklenip bir iki taşım pişirilir, ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır 1.
    3. Tavukların kızartılması: Soslanmış tavuk dilimleri önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulanıp kızgın yağda arkalı önlü kızartılır 1.
    4. Servis: Kızaran tavukların üzerine mantar sos gezdirilir 3. Yanında makarna veya patates kızartması ile servis yapılabilir 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Tavuk şinitzel yaparken süt konur mu?

    Tavuk şinitzel yaparken süt kullanılabilir, ancak bu, marinasyon aşamasında olur. Marinasyon için geniş bir yemek tabağında limon suyu, tuz, süt, soda ve karabiber karıştırılarak homojen bir sos elde edilir. Hazır paketli ürünlerde ise tavuk kıyması veya küçük parça etler kullanıldığı için süt eklenmeyebilir.

    Mantarlı tavuk sote için hangi mantar kullanılır?

    Mantarlı tavuk sote için kültür mantarı kullanılabilir. Ayrıca, tariflerde mantar yerine çeşitleri de geçmektedir, örneğin: İstiridye mantarı; Şitake mantarı. Mantarları beyazlaması için limonlu suda bekletmek önerilir.

    Mantar ve tavuk birlikte nasıl pişirilir?

    Mantar ve tavuk birlikte şu şekilde pişirilebilir: Malzemeler: 500 gram tavuk but eti (kuşbaşı doğranmış); 400 gram mantar; 1 adet kuru soğan; 1 adet yeşil biber; 1 adet domates; 1 adet kırmızı biber; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı kekik; 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber. Yapılışı: 1. İyice ısıtılan tavaya yağ alınır ve üzerine tavuk etleri eklenir. 2. Tavuklar suyunu salıp hafifçe çekene kadar ara ara karıştırılarak pişirilir. 3. Pişen tavuk etlerinin üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberler alınır. 4. Daha sonra tavaya mantarlar alınır. 5. Son olarak tencereye doğranmış domates, baharat ve tuz eklenir. 6. Yemek hafifçe suyunu çekene kadar ara ara karıştırılarak pişirmeye devam edilir. 7. Tavuklu mantar sote piştikten sonra sıcak olarak servis edilir. Mantar ve tavuk pişirirken, mantarların kararmaması için doğrandıktan sonra limonlu suda bekletilebilir. Ayrıca, tarifte verilen malzemeler ve pişirme yöntemi, farklı tariflerde değişiklik gösterebilir.

    Mantarlı tavuğa hangi baharatlar yakışır?

    Mantarlı tavuğa yakışabilecek bazı baharatlar: Kekik; Karabiber; Pul biber; Tuz; Kırmızı toz biber; Kimyon (az miktarda); Köri (isteğe bağlı). Baharat kullanımı kişisel tercihe bağlıdır.

    En güzel şnitzel hangi tavuktan olur?

    En güzel şnitzel, köy tavuğundan yapılan tavuk şnitzel olarak değerlendirilmektedir.

    Tavuk Şnitzel hangi peynirle yapılır?

    Tavuk şnitzel genellikle dil peyniri ile yapılır.

    En güzel şnitzel hangi etten yapılır?

    En güzel şnitzel, genellikle tavuk etinden yapılır. Ancak, şnitzel dana eti veya domuz etinden de yapılabilir.