Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek şnitzel yapımı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü (kişi başı 1 adet) 4
- 1,5 su bardağı galeta unu 4
- 1 su bardağı un (çok amaçlı un) 4
- 3 adet yumurta 4
- 1-1,5 su bardağı sıvı yağ 4
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü bıçakla inceltin 4.
- Yumurtaları geniş bir kap içine kırıp kekik, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ekleyerek çırpın 4.
- İncelttiğiniz tavuk göğsünü önce una, sonra yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın 4.
- Tavuk göğsünün üzerine hafifçe vurarak galeta ununun ete iyice yapışmasını sağlayın 4.
- Tavaya sıvı yağı alıp iyice kızdırın 4.
- Tavukları önlü arkalı nar gibi kızarıncaya kadar pişirin 4.
- Servis tabağına alıp isteğe göre limon dilimleri ve tereyağı ile servis yapın 4.
Ayrıca, şnitzel fırında, fritözde veya mikrodalgada da pişirilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: