Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk roti yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 4 adet tavuk budu 13
- 250 gram bebek patates 13
- 1 adet havuç (küp doğranmış) 1
- 8-10 adet arpacık soğan 13
- 4 diş sarımsak (ezilmiş) 1
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 13
- 3 yemek kaşığı yoğurt 13
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 13
- 1 çay kaşığı toz şeker 13
- 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 13
- 1 dal taze kekik (ince kıyılmış) 1
- 1 çay kaşığı kimyon 13
- 1 çay kaşığı pul biber 13
- 1 çay kaşığı tuz 13
Hazırlanış:
- Tavuk budu, patates, havuç ve arpacık soğanlarını temizleyin ve patates ve havuçları küp küp doğrayın 1.
- Bir kapta zeytinyağı, yoğurt, biber salçası, şeker, karabiber, kekik, kimyon, pul biber ve tuzu karıştırın 1.
- Bu karışımı tavuk budu, patates, havuç ve arpacık soğanlarla iyice harmanlayın 1.
- En az 30 dakika, daha da iyi bir tat için 1 saat marine edin 1.
- Marine edilmiş malzemeleri fırın tepsisine dizin ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika, veya tavuklar kızarana ve patatesler yumuşayana kadar pişirin 1.
- Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: