Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk roti yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet tavuk budu 14;
- 250 gram bebek patates 1;
- 1 havuç 1;
- 8-10 adet arpacık soğan 14;
- 8 diş sarımsak 14;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 14;
- 3 yemek kaşığı yoğurt suyu 14;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 14;
- 1 çay kaşığı toz şeker 14;
- 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 14;
- 1 dal taze kekik 14;
- 1 çay kaşığı kimyon 14;
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 14;
- 1 çay kaşığı tuz 14.
Yapılışı:
- Marinasyon için tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın 1.
- Tavuk butlarını karışıma bulayın 1.
- Arpacık soğanı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip üzerini streçleyip buzdolabına kaldırın 1. En az 3 saat bekletin 1.
- Süre sonunda fırın kabına butları alın 1.
- Üzerine soğanları, bebek patatesleri ve havucu yerleştirin 1.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika - 1 saat arası pişirin 1.
- Sıcak servis edin 1.
Tavuk roti, Fransızca kökenli bir kelime olan "roti" ile yapılan bir pişirme tekniğidir 4. Bu teknikte, et, tavuk veya av etleri şiş veya metal çubuklara geçirildikten sonra açık alanda ve kömür ateşinde sürekli çevrilerek pişirilir 4. Ancak mutfakta genellikle fırında pişirme tekniği ile ilişkilendirilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: