Buradasın
Tavuk bagetin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk bagetin yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Marine etmek 13. Yoğurt, zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, tuz ve baharatlarla en az 2 saat, tercihen 1 gece buzdolabında bekletmek, eti yumuşatır 13.
- Oda sıcaklığında bekletmek 1. Buzdolabından çıkan soğuk bagetleri 20-30 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra pişirmeye başlamak, dışı pişerken içinin çiğ kalmasını önler 1.
- Yağlı kağıt veya ızgara kullanmak 1. Fırında altının da güzel pişmesi için yağlı kağıt serilmiş tepsi yerine tel ızgara kullanılabilir 1.
- Baharat dengesini kurmak 1. Fazla baharat, eti bastırabilir 1.
- Dinlendirmeden servis etmemek 1. Pişen tavuk bagetleri hemen kesmemek, 5-10 dakika dinlendirerek suyunun içinde kalmasını sağlamak, daha lezzetli ve sulu olmasını sağlar 1.
Ayrıca, tavada pişirirken önce yüksek ateşte dışını mühürleyip sonra kapağı kapatıp kısık ateşte içini pişirmek ve son 5 dakikada kapağı açıp tekrar yüksek ateşe alarak çıtırlık vermek de tavuk bagetin yumuşak olmasına katkı sağlayabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: