Tavuk incik en güzel şekilde şu şekilde pişirilebilir: Malzemeler: - 4 adet tavuk incik - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 adet büyük soğan - 3 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) - 1 tatlı kaşığı kekik - 2 su bardağı su veya tavuk suyu - 1 adet limon suyu - İsteğe bağlı sebzeler (havuç, patates vb.) Hazırlanışı: 1. Tavuk inciklerini yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın. 2. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. 3. Isınan yağa doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. 4. Sarımsakları da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun. 5. Tavuk inciklerini tencereye ekleyin ve her iki tarafını da güzelce mühürleyin. 6. Tuz, karabiber, pul biber ve kekik gibi baharatları ekleyin. 7. Son olarak su veya tavuk suyunu ekleyin. 8. Tavuk inciklerini kaynamaya bırakın. Tavuk incik, yanında pilav ve salata ile servis edilebilir.