Terbiyeli tavuk yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Fırında Terbiyeli Tavuk Tarifi: - Malzemeler: 3 adet tavuk pirzola, yarım çay bardağı sıvıyağ, 3 diş sarımsak, 1 patates, tuz, pulbiber, karabiber, kekik. - Hazırlanışı: 1. Tavuk pirzolaları iyice yıkayın ve tuz, pulbiber, karabiber ve kekiğe bulayıp buzdolabında 1-2 saat bekletin. 2. Patatesi dilimleyin ve sıvıyağ ile yağlayın. 3. Tavukları ve patatesi fırın kabına alın ve 200 derecede 20-25 dakika pişirin. 4. Arzuya göre yanında şehriyeli pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. 2. Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi: - Malzemeler: 3 adet kemikli kalça tavuk but, 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 su bardağı tavuk suyu, 4 su bardağı su, yarım su bardağı arpa şehriye, tuz, karabiber, terbiye için 1 adet yumurta sarısı, yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı buğday nişastası. - Hazırlanışı: 1. Tavukları haşlayın ve süzün. 2. Tereyağını eritip tavuk suyunu ve suyu ekleyin, kaynamaya bırakın. 3. Haşlanmış tavukları didikleyin. 4. Arpa şehriye, tuz ve tiftiklenmiş tavukları tencereye ekleyip kaynamaya bırakın. 5. Bir kasede terbiye malzemelerini karıştırın ve çorbadan aldığınız suyla ılıtıp çorbaya ekleyin. 6. Bir taşım daha kaynatıp piştikten sonra altını kapatın ve sıcak servis edin.