Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk ciğerli pilavın içine konan malzemelerden bazıları şunlardır:
- 450 gram tavuk ciğeri, yürek karışık 1;
- 2 su bardağı pirinç 1;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;
- 1 adet küçük boy soğan 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı yeni dünya baharatı (isteğe bağlı) 1;
- 1 tavuk bulyon 1;
- 3,5 su bardağı sıcak su (diri seviliyorsa 3 bardak yeterli olacaktır) 1;
- 1 su bardağı nohut 1.
Ayrıca, ciğer yerine dana ciğeri de kullanılabilir 2.
Baharatlar, güçlü oldukları için miktarı ayarında kullanılmadığında içine girdikleri şeyi acılaştırabilir 2.
Tarifler, kişisel tercihlere ve kullanılan malzemelere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: