Buradasın
En güzel tavuklu pilav nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel tavuklu pilav için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğüs eti 12;
- 2 su bardağı pirinç 12;
- 1 çay bardağı şehriye 1;
- 3 yemek kaşığı tereyağı 12;
- 1 su bardağı tavuk suyu 12;
- 2 su bardağı kaynamış su 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 12;
- Yarım tatlı kaşığı karabiber 1.
Yapılışı:
- Tavukları haşlamak için tencereye koyun ve üzerini bir parmak geçecek şekilde su ekleyerek kaynamaya bırakın 1.
- Haşlanan tavukları kenara alıp soğumasını bekleyin, soğuduğunda tiftikleyin 12.
- Pirinçleri ılık suya koyup nişastasının çıkmasını bekleyin 1.
- Pilav tenceresinde tereyağını eritin, eridiğinde şehriyeleri kavurun 1.
- Şehriyelerin rengi değişip kokusu çıktığında pirinçleri ekleyin ve 5-10 dakika daha kavurun 1.
- Tiftiklediğiniz tavukları, bir bardak tavuk suyunu ve iki bardak kaynamış suyu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın 12.
- Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın 12.
- Pilav suyunu çekip tane tane olduğunda altını kapatın ve üzerine kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: