Buradasın
Tavuk bonfilenin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk bonfilenin yumuşak olması için şu adımlar izlenmelidir:
- Marinasyon: Bonfileyi marine etmek, etin yumuşamasına yardımcı olur 23. Bunun için yoğurt, su, limon suyu, sıvı yağ, tuz ve baharatlardan oluşan bir marine sosu hazırlayın ve bonfileleri bu sosta en az 1 saat, tercihen gece boyunca bekletin 13.
- Doğru Pişirme: Bonfileyi pişirmeden önce oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletin 2. Döküm tavayı iyice ısıtıp, bonfileyi yüksek ateşte mühürleyin, ardından ateşi kısarak 5-12 dakika daha pişirin 24. Pişirme sırasında tavanın kapağını kapatmamak önemlidir 2.
- Dinlendirme: Pişirme işleminden sonra bonfileyi 3-4 dakika dinlendirin 2. Bu, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: