Buradasın
Tavuk bonfilenin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk bonfilesinin yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Marinasyon: Bonfile, marine edilerek yumuşatılabilir 14. Marine sosuna konulan bonfileyi buzdolabında, geçirgen bir filmle kapalı bir kapta saklamak gerekir 1.
- Doğru pişirme tekniği:
- Tavayı iyice ısıtmak önemlidir 14.
- Pişirme sırasında tavanın kapağı kapatılmamalıdır 1.
- Tuz, karabiber ve diğer baharatlar, mühürleme işleminden sonra eklenmelidir 1.
- Pişirme esnasında sos kullanılacaksa, bu işlem mühürleme işleminden sonra yapılmalıdır 1.
- Pişen bonfileyi 3-4 dakika dinlendirmek, yumuşaklık için son adımdır 1.
- Taze et kullanımı: Taze ette biriken laktik asit, etin sertleşmesine neden olabilir 2. Bu nedenle, taze et kullanılmalı ve et, kavurma yapmadan önce en az bir gün dolapta dinlendirilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: