Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bonfile tavuğun yumuşak pişirilmesi için bazı öneriler:
- Marinasyon: Bonfileyi marine etmek, etin daha yumuşak olmasını sağlar 13. Marine sosuna soğan suyu, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, süt, kekik, kırmızı pul biber ve karabiber eklenebilir 35.
- Tavayı ısıtma: Tavayı iyice ısıtmak, etin mühürlenmesini ve suyunu içinde tutmasını sağlar 13.
- Pişirme süresi: 1 parmak kalınlığındaki bonfileler için mühürleme sonrası 3 dakika pişirme yeterlidir 35. Daha kalın bonfileler için 5 dakika pişirme önerilir 35.
- Dinlendirme: Pişirme sonrası bonfileyi 3-4 dakika dinlendirmak, etin suyunu salmamasını sağlar 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: